Pelastakaa genuiinit

Lemmikkigenuiini

Genuiinit (lat. Lepus Genuinus, engl. genuine) ovat Etelä-Amerikasta kotoisin olevia pörröisiä, jäniksen sukuisia eläimiä, joita metsästetään erityisesti niiden hyvälaatuisen nahan takia. Genuiini on melko pieni, joten niitä tarvitaan useita jo pienenkin nahkavaatteen tekemiseen.

Genuiinit viihtyvät laumoissa. Ne ovat kasvinsyöjiä ja elävät alueelle jolla ei ole petoeläimiä, joten niiden elämään kuuluu lähinnä syömistä ja leikkimistä. Niiden ensisijainen ravinto on brasilialainen vahaparsa, jota löytyy alueelta vähenevissä määrin. Genuiinin poikaset leikkivät yleensä emon turkista lähteneistä karvoista kerityillä palloilla. Ne ovat hupaisa näky juostessaan laumoina karvapallon perässä korvat lepattaen.

Genuiini on taitava saalistaja. Suurilla korvillaan se jäljittää saaliinsa, vaanii sitä ruohikossa ja lopulta muristen loikkii sen kimppuun voimakkailla takajaloilla.

Luonnongenuiini

Genuiinin luonnollisessa elinympäristössä ei ole vihollisia joten niitä on helppo pyydystää. Yleensä täysikasvuiset genuiinit voidaan pyydystää kävelemällä rauhallisesti genuiinilauman keskelle ja nostamalla eläimet korvista säkkiin. Nahaltaan arvokkaammat (pehmeämpi nahka) poikaset pyydystetään ansoilla, ns. genuiiniraudoilla ja ansalangoilla koska ne ovat luonteeltaan vilkkaampia eivätkä malta pysyä paikoillaan.

Genuiininnahkaisen tuotteen tunnistaa merkinnästä Genuine leather.

Genuiininnahkainen vyö

Genuiininnahkainen takki

Genuiininnahkainen vyö

Kun genuiineja on saatu riittävästi pyydystettyä pimeään säkkiin, se viedään teurastamolle. Se tapetaan tuskallisesti hakkaamalla sitä metallisella puukepillä. Genuiinin luonnollinen reaktio stressitilanteessa on esittää kuollutta, joten kaikki genuiinit eivät oikeasti kuole vielä nuijimiseen, vaan kärsivät vielä pitkään nylkemisen aikana.

Genuiinin nylkemiseen tarvitaan erityisen terävä veitsi jotta arvokas nahka saadaan kokonaisena talteen. Nylkeminen tapahtuu stainelilla (terässä merkintä Stainless steel), joka tarkoittaa erityisesti genuiinin nahan käsittelyyn tehtyä terätyyppiä.

Staineli

Genuiinin metsästys ja teurastus on elinkeino, joka kertoo länsimaisen kulutusyhteiskunnan julmuudesta. Pienet genuiinit tarvitsevat nahkaansa enemmän kuin sinä joten kun seuraavan kerran ostat nahkatuotteen, tarkista onko siinä merkintä Genuine leather ja harkitse uudelleen ostopäätöstäsi.

Lataa tulostetava esite esim. kadulla jaettavaksi.

Linkkejä

Sano ei CERNin ja ATIn LHC-grafiikkakiihdyttimelle

80085 2009 kalenteri

small banner for cat5ribbon.org

Koska joku kuitenkin ottaa nämä todesta niin selvennettäköön että: Kyllä, tämä on huumorisivu ja puhtaasti mielikuvituksen tuotetta